Werking afvalwatersysteem/waterketen

LinQiot heeft veel ervaring op het gebied van dataprocessen en analyseren op data in de waterketen. Door verschillende data bij elkaar te brengen en in een dataplatform op te slaan kunnen nieuwe inzichten ontstaan. LinQiot gebruikt hiervoor data analysesoftware

dat ook beschikbaar gesteld kan worden voor de klant. LinQiot levert op basis van een afgesproken frequentie inzichten in de werking van het afvalwatersysteem. LinQiot neemt dit door met de klant en kan zelfs zorgdragen dat onderzoeken worden uitgevoerd om oorzaken te achterhalen.

REFERENTIES

Gemeente Hellendoorn

Voor gemeente Hellendoorn wordt een eigen ontwikkelde analysetool INZICHT gebruikt om structurele standaard analyses op een eenvoudige en snelle wijze uit te voeren. Daarnaast worden in Power BI analyses gemaakt van gemeentelijke specifieke aspecten die spelen op het gebied van afvalwater en grondwater. Deze worden op basis van een vaste frequentie met de gemeente doorgesproken.

Gemeente Haarlemmermeer

Tijd besparen om alle gemalen door te lichten en de werking te verbeteren. Op tijd ingrijpen om slijtage van pompen of eventuele andere problemen te voorkomen. Inzicht krijgen in de werking van de afvalwaterketen en verder verbeteren. Een optimale samenwerking tussen binnen- en buitendienst. Dit zijn een aantal voordelen die gemeente Haarlemmermeer heeft ondervonden sinds LinQiot het analysewerk uitgevoerd voor de gemeente. LinQiot maakt gebruik van data uit de Aquaview web hoofdpost van gemeente Haarlemmermeer waarin ongeveer 500 (druk)rioolgemalen zijn opgenomen. LinQiot heeft de data gestandaardiseerd en verrijkt met behulp van andere databronnen en algortimes. Met behulp van LinQiot’s analyseplatform INZICHT wordt informatie verkregen over onder andere de objecten waar pompen mogelijk niet goed meer werken, objecten waar defecte sensoren aanwezig zijn, druksensoren die niet juist zijn opgehangen en/of optimaal gebruik wordt gemaakt van buffering in het stelsel. Net als vele gemeenten wordt de hoofdpost met name gebruikt om alarmen op te volgen omdat er weinig tijd is voor het analyseren van data. Er is echter nog veel meer mogelijk met de beschikbare data zodat onderhoud ook meer gericht gaat worden op preventief onderhoud en het stelsel optimaler gaat functioneren.

Samenwerking Netwerk Water regio Rivierenland

LinQiot analyseert al ruim vier jaar data uit de watergerelateerde objecten van verschillende gemeenten en waterschap Rivierenland binnen het samenwerkingsverband (NWrR). LinQiot adviseert op basis van de resultaten uit de analyses welke verbeteringen in het afvalwatersysteem mogelijk zijn. De analyse van de data wordt uitgevoerd met de eigen ontwikkelde analysesoftware INZICHT en Power BI tools welke data verkrijgen uit de verschillende lokale hoofdposten die gebruikt worden door de gemeenten en het waterschap.
Meer weten?

Bel ons of vul het contactformulier in als u vragen of interesse heeft in onze diensten. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.